Szimbio Lab – Organikus Design bemutatkozó kiállítás és workshop sorozat

Szimbio Lab – organikus design Bemutatkozó kiállítás és workshopsorozat Researching what materials want to become

Időpont: 2022. október 06-25.

A Szimbio Lab csoport tagjai a kortárs design innovatív tendenciáit építik be tevékenységükbe, aminek legjellemzőbb szegmensei az organikus, slow tervezési metódusok kutatása, a bio- és distributed design, valamint a fenntartható szemlélettel kapcsolatos edukációs workshopok. Ezen belül kiemelt hangsúlyt kapnak a növeszthető alapanyagok (kombucha, micélium), melyekből különböző kísérleti folyamatok során eltérő anyagok, anyagkarakterisztikák hozhatók létre.

A kiállításon a csoport kísérleti folyamatainak eddigi eredményei láthatók, jelesül a tematikus bio- és organikus anyag paletták, valamint az ezekből kiindulva létrehozott kísérleti tárgyak, kollekciók. Az említettek mellett a 2022-es biodesign workshopok résztvevőinek produktumai is helyet kapnak a tárlaton. A kiállításhoz tematikus vezetések, organikus tárgy- és bioanyag-alkotó workshopok kapcsolódnak.

A kiállítás és programsorozat az Európai Szolidaritási Testület, a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásaival valósulhat meg.

Részletes program > > >