Szaktanácsadás

KIHEZ FORDULJUNK „TEXTILES” KÉRDÉSEINKKEL?

Napjainkban szinte minden vállalkozás, vállalat „használ” valamilyen textíliát, vagy viselik (a szakemberek, dolgozók munka és védőruházatként), vagy felhasználják, beépítik termékeikbe (pl.: gumiabroncs hordozó felületeként vagy szennyező anyagok mentesítő anyagaként, stb.).

A cégek – az esetek túlnyomó részében – nem rendelkeznek az adott területnek megfelelő textil- vagy ruhaipari szaktudással, így megpróbálnak a témához értő szakembert találni.

„Textiles” kérdéseik vannak? Forduljanak szakmai szervezetünkhöz

Az ágazat szakemberei több évtizede létrehoztak egy olyan non-profit (ma már) közhasznú szervezetet, a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesületet (TMTE), mely a hazai textil-, textilruházati-, és textiltisztító szakmák tudásközpontjaként, nemcsak a szektor vállalkozásai számára szolgáltat, hanem mindazon iparágak, cégek számára is, ahol textilt használnak, felhasználnak.  

TMTE szolgáltatásai az általános textilipari felhasználói körön (divatipar, bútoripar, stb.) kívül tehát, bármely ipari-, kereskedelmi és egyéb szektor számára is ajánlottak, elérhetőek. Otthon vagyunk:

 • a kereskedelem
 • a gépipar
 • az autóipar
 • a mezőgazdaság
 • a HORECA
 • az egészségügy
 • az építőipar
 • a vegyipar
 • a környezetvédelem

területén

Keressenek minket,

 • Ha nem tudják pontosan, hogy dolgozóiknak milyen munka vagy védőruházatra volna szüksége és hogy melyek az ehhez kapcsolódó előírások, szabályozások.

A hazai piacon egyedülálló szolgáltatásként tudjuk biztosítani, ruha- és textilipari műszaki szakanyagok, dokumentációk (pl: multinacionális vállalatok egyéni védőeszköz programjának, munka- és védőruházati rendszerének kialakítása, fejlesztése, összeállítása, szakvélemények készítése) teljes körű kidolgozását, a pályázati anyagokban való mérnöki közreműködést.

 • Ha többet akarnak tudni a textilekről és részt kívánnak venni képzéseinken, szakmai rendezvényeinken

A TMTE 2004 óta regisztrált felnőttképző intézményként szakma-specifikus és egyéb, más ágazatok számára is hasznos képzéseket, szakmai napokat, konzultációkat tart az adott területek kiemelkedő szakembereinek közreműködésével.

Példaként figyelmükbe ajánljuk a 2015. II. félévére tervezett az egyéni védőeszközök –EVE- beszerzését, műszaki követelményeit, használatát és kapcsolódó jogszabályi hátterét bemutató nagysikerű képzésünket.

Aktuális rendezvényeinkről, képzéseinkről a www.tmte.hu honlapunkon tájékozódhatnak.

 • Ha reklamációs problémával találják magukat szemben.

Igazságügyi és műszaki szakértőink minőségügyi, műszaki, technológiai, fogyasztóvédelmi kérdésekben, kártérítési, ill. peres ügyek megelőzésében állnak az Önök rendelkezésére.

Tegyék fel a vállalkozásukat érintő „textiles” kérdéseiket szakembereinknek!

Legyen az egy forma-, védőruha beszerzés/fejlesztés, esetleg, egy új, textilalapú, ipari termék, vagy akár egy közbeszerzési kiírás. Mindenhol lehet egy-két kérdés, ami bizonytalanná teszi a gyártást, fejlesztést, forgalmazást vagy esetleg a megjelenést, szakmai tartalmat. Szakmérnökeink gyakorlati és elméleti tudásával, kapcsolataival és segítő hozzáállásával megkeressük kérdéseire a válaszokat.

A szervezetünknél felhalmozódott tudást, szakértőink elméleti és gyakorlati tapasztalatait ezúton ajánljuk fel az Önök számára.

Munkatársunk várja hívásukat: Tel: + 36 1 201 8782